Mit garn

Jeg vægter højt at mit garn skal være ordentlig kvalitet og sporbart. Jeg lægger rigtig mange tanker og overvejelser i hvilket garn jeg vil føre i min butik, det skal være ordentligt fremstillet, både for klode, dyr og mennesker.

Jeg vil langsomt udvide mit sortiment med forskelligt kvalitetsgarn som er ansvarligt produceret.

Lige nu fører jeg følgnede garn i webshoppen.

Dansk Pelsuld

Danske pelsuld et rigtig godt og bæredygtigt bud. Dansk pelsuld er fremstillet af uld fra Gotlandske Pelsfår. Hvert år opkøber Hjelholdt spinderi på Fyn det bedste, blødeste og mest glansfulde uld fra gotlanske pelsfår fra danske og svenske besætninger.  Hjelholdt uldspinderi iblander en mindre mængde merinould til den skandinaviske pelsuld, og opnår herved et blødt og lækkert garn som er glansfuldt. Merinoulden som blandes i, kommer fra de Brittiske Falklandsøer, hvor klimaet giver de rette betingelser for dyreetisk produktion af merinould. Dette merino uld er derfor mulesing free.

Den glansfulde overflade og det naturlige spil i gotlandsk pelsuld gør det ideelt til at plantefarve på, og så er det også dejligt at strikke med og bære på kroppen. 

Hjelholts Uldspinderi er en gammel familievirksomhed, som blev grundlagt helt tilbage i 1878.
På Hjelholts Uldspinderi har man altid produceret og solgt kvalitets-håndstrikkegarn. Hjelholdt er det ene af kun to tilbageværende spinderier i Danmark.

Løbelængden er 400 m pr 100 g.

Strikkes typisk på pind 3 til 3,5

Sælges i 100 g fed.