Plantefarvekurser

Kom med på plantefarvekursus og lær at udnytte naturens fantastiske farvestoffer til at farve dit uldgarn med. På mine plantefarvekurser lærer du hvilke planter du kan farve med og vi farver selvfølgelig en masse garn. Du lærer grundprincipperne bag plantefarvning med planter samlet i den danske natur, samt et par enkelte udenlandske farvematerialer.

Her kan du finde mig i 2022

3. februar – Linjedag i Håndværk og Design på Kerteminde Efterskole – Lukket arrengement.

14-18. februar – Gæsteunderviser på Den Skandinaviske Design højskole – En uges undervisning i plantefarvning hvor der blev fremstillet plantefarve biblioteker. Lukket arrengement.

5-6. august – Workshop på sommerstevne for Den faglige forening for håndværk og design Østjylland. Lukket arrengement

20-21. august – Fiberfolk i Roskilde
Her har jeg stand hvor man kan købe det sidste af mit garn, da jeg stopper med at farve garn til salg derefter. Man vil også kunne købe muleposer, maskemarkører, farvekits og plantematerialer. 

28. august – Strik på Gården hos Garniture Strik, Stenagergaard, Tellerupvej 15, 5591 Gelsted hvor jeg står med min stand.

10-11. september – Plantefarvekursus i FOF Kolding – her skal vi farve garn over to dage hvor vi skal fare ensfarvet og flerfarvet garn. Læs mere og køb din plads her. 

24. september – Plantefarvekursus FOF Sønderborg – her skal vi farve garn en enkelt dag hvor vi både farver ensfarvet og lidt flerfarvet. Læs mere og bestil din plads her

25. september – Plantefarvekursus i FOF Sønderborg – her skal vi farve på stof, både ensfarvet og lidt leg med at lave flerfarvede muleposer og stofstykker. Læs mere og bestil din plads her.

8. oktober – Eco-print – FOF Sønderborg – vi skal lave ecoprint på naturlige tekstiler med planter. Læs mere og bestil din plads her.

Flerfarvet stof

Afholdte plantefarvekurser 2021

FOF Sønderborg d. 4 september – Plantefarvning på uldgarn

FOF Odense 18 september – Plantefarvning på garn

FOF Odense 19 september – Plantefarvning på stof

FOF Kolding 25 + 26 september, to dagskursus i plantefarvning af garn

Plantefarvekurser hjemme hos dig, på en højskole, efterskole eller i en virksomhed?

Jeg tilbyder at komme ud og afholde kursus hos dig. Det kan være du har en venindegruppe, en mødregruppe eller en hjemmeskolegruppe der gerne vil lære noget om plantefarvning. Det kan også være at du arbejder på en efterskole eller højskole og ønsker at arrengere et kursus hvor jeg kommer ud til jer. Jeg har selv gryder, kogeplader og alt udstyr med, du skal bare have et sted vi kan stå. Der skal være adgang til vand og til ordentlig strøm. Det kan være en overdækket terrasse, en lade, en garage, skolekøkken, eller dit køkken. Send mig en mail for mere info.