Om Plantefarveren

Jeg hedder Lotte og det er mig der er Plantefarveren her på siden. Fra første gang jeg plantefarvede et billigt nøgle uldgarn fra Rema 1000 var jeg solgt til håndværket. At se det hvide garn skifte til de smukkeste farver føltes næsten som magi. Plantefarvning er siden blevet en af mine store interesser og det er den passion jeg håber at kunne formidle til dig derude igennem denne side.

En verden af plantefarver

Den forunderlige verden af planter og farver fascinerede mig til en grad hvor jeg næsten ikke kan stoppe med at farve når jeg først er gået i gang. Det var min moster som lærte mig at plantefarve, hendes passion for farver, planter og uld smittede af på mig. Jeg elsker at se ulden skifte farve. Jeg elsker at gå den lille tur over gårdspladsen, en tidlig, dugfyldt efterårsmorgen, og fiske et fed garn op ad gryden og se hvilken farve der kommer til syne denne gang. Det er som at pakke en gave op, hver eneste gang man gør det.

Passion for at skabe tingene selv

De sidste 10 år har jeg været at finde på bloggen selvforsyningilandsbyen.dk hvor jeg har blogget om selvforsyning, køkkenhave, madlavning og dyrehold. At lave ting selv fra bunden er nemlig noget der har interesseret mig længe.

Jeg er nu blevet så optaget af plantefarvningen, at jeg ønskede at have et helt univers kun til plantefarvning. I 2020 begyndte jeg at afholde kurser i plantefarvning, det var i den forbindelse at jeg også oprettede denne side. Min sides formål er at inspirere alle jer, der sidder derude og har lyst til at prøve at plantefarve. Mit ønske er at det skal være nemt at komme i gang, selv hvis man ikke har tid, råd eller mulighed for at tage på kursus.

Min tilgang til plantefarvning

Jeg er ikke den store kemiker eller botaniker, min tilgang til plantefarvning er drevet af nysgerrighed og jeg arbejder intuitivt og eksperimenterende. Om du er en plantefarver der elsker system og orden, eller du er et kreativt rodehoved som bare gerne vil prøve nogle ting af og se hvad der sker, så håber jeg du kan finde inspiration her hos mig.