Om Plantefarveren

En verden fyldt med naturlige farver

Jeg hedder Lotte Denckert, er 31 år gammel og bor på Vestfyn. Til daglig driver jeg min lille formidlingsvirksomhed, hvor jeg underviser i plantefarvning, både online og ude i den rigtige verden.

Mit eventyr i denne magiske verden af naturlige farver begyndte, da jeg første gang dykkede ned i en farvegryde med noget billigt uldgarn fra Rema 1000. Den forvandling, der fandt sted, da det hvide garn gradvist blev indhyllet i de smukkeste farver, var som magi, der udfoldede sig for øjnene af mig, magi skabt med mine egne hænder.

Min fascination for planter og farver har været en uophørlig kilde til glæde over de sidste mange år, og jeg kan næsten ikke stoppe med at farve, når jeg først er i gang. Det var min moster, der første gang indførte mig i kunsten at plantefarve, og hendes passion for farver, planter og uld smittede af på mig. Jeg elsker den overraskelse og spænding, der følger med hver gang man fisker en ny farve op af gryden.

Passion for at skabe tingene selv

I løbet af de sidste 10 år har jeg været aktiv på bloggen selvforsyningilandsbyen.dk, hvor jeg har delt min interesse for selvforsyning, køkkenhaver, madlavning og dyrehold. At skabe ting fra bunden har altid fascineret mig.

Min passion for plantefarvning voksede så stærkt, at jeg besluttede at skabe et dedikeret univers kun til dette, og her blev Plantefarveren til. I 2020 begyndte jeg at afholde kurser i plantefarvning, siden har jeg afholdt utallige kurser og lært mange hundrede mennesker at plantefarve. Mit mål er at inspirere og gøre det let for alle, der ønsker at udforske plantefarvning, uanset om du har meget eller lidt tid, mange eller få ressourcer eller om du har mulighed for at deltage i kurser eller ej.

Derfor består mit univers både at kurser man kan købe online eller fysisk, men også gratis blogindlæg og gratis videoer på Youtube.

Jeg er ikke den store kemiker eller botaniker; min tilgang til plantefarvning er drevet af nysgerrighed og eksperimenter og en dyb interesse i historien bag plantefarvning. Uanset om du foretrækker system og orden eller elsker at udforske kreativt, håber jeg, at du vil finde inspiration her hos mig.