Frø – Farvegåseurt – Anthemis tinctoria

kr.35,00

2. årig – Første år kommer der en bladplante, andet år blomstre den. 

Antal frø: ca. 100 Farver – Kraftige gule farver

Frøene er dyrket og høstet her i min have på Fyn.

Farvegåseurt er en plante du både kan finde i naturen og som du også kan dyrke i haven. Den kan blive virkelig stor og flot når man dyrker den i haven, og får en masse smukke gode velduftende blomster. Den giver meget kraftige gule farver ved almindelige plantefarvning. Den er god til eco-print også hvor man kan bruge både de fine blomster og bladene. Planten sår sig selv med frø om efteråret, så når du først har den i haven, så er der god mulighed for at den kommer igen og ellers er den nem at tage frø fra i efteråret. 

Læs hvordan du dyrker den herunder.

Ikke på lager

Beskrivelse

Sådan dyrkes farvegåseurt:

Frøene kan forspires mellem februar og april. De drysses ud på fugtig jord i potter og dækkes med et helt tyndt lag jord. Efter 1-2 uger når frøene er spiret op. Herefter skal de små planter løbende pottes om i større potter. De kan plantes ud i haven omkring maj.

Frøene kan også sås direkte på voksestedet i maj-juni eller i september-oktober. Sås frøene i foråret så blomstre de som regel først året efter. Der skal holdes ukrudtsfri omkring så-stedet til planterne har fået fat.

Farvegåseurt foretrækker at blive dyrket i fuld sol og i en lidt tør/sandet næringsfattig jord.