Frø – Farveskønhedsøje (Coreopsis tinctoria)

kr.35,00

1. årig – sommerblomst der dør når frosten kommer

Antal frø: Ca. 30

Farver – Rød, orange, lyserød, gul

Farveskønhedsøje er en sommerblomst man som er særlig kendt for at indeholde meget store mængder af farve. Den farver de skønneste farver i farvebad. Den er perfekt til ecoprint. Den farver flotte røde og orange farver som ved at tilsætte syre kan gøres mere gul/grønlige og med tilsat base kan gøres mere rødlig og rosa. 

Ikke på lager

Beskrivelse

Farveskønhedsøje er en fantastisk sommerblomst som kan farve de smukkeste orange og røde farver. Den er fantastisk til banketryk, ecoprint og gnidetryk.

Sådan dyrkes farveskønhedsøje:

Frøene skal forspires mellem marts – april, de drysses ud på fugtig jord i potter og dækkes med et helt tyndt lag jord. Efter 1-2 uger når frøene er spiret. Her efter skal de små planter løbende pottes om i større potter. De kan plantes ud i haven omkring maj.

De kan også sås direkte på voksestedet i maj. Her skal der holdes ukrudtsfri omkring så-stedet til planterne har fået fat.

Farveskønhedsøje foretrækker at blive dyrket i fuld sol og i en næringsrig jord. Det kan være fint at gøde løbende eller blande noget god næring i jorden inden du planter planterne ud i bedet.